Ingatlankereső

Keresett kifejezés:
Ajánlat jellege:

Főkategória:
Lakás Típusa:
Település:
Ár (Ft):
min.:
max.:
Alapterület (nm):
min.:
max.:
Szobák száma:
min.:
max.:

Kapcsolat

Kálló Oszkár

Cím:
3530 Miskolc Bajcsy-Zs. u. 18.

Telefon:

06-30/408-33-08 

Email:
kallooszkar79@vipmail.hu
info@miskolciingatlanmester.hu

Facebook

Élhetőbb otthon!

2018.01.23.

Élhetőbb otthon!

Élhetőbb otthon! Tippek rendrakáshoz.

 

 

Ugye sokunknak ismerős a mondat: "Minek csináltassam meg, majd az új lakó olyanra alakítja, amilyenre ő szeretné!". Ez igaz, de amikor a reményekkel telt érdeklődő belép egy olyan térbe, ami a rendetlenség, vagy egy komoly felújításra szoruló „lepukkant” ingatlan fogadja, akkor minden álomképe szertefoszlik a leendő vevőnknek. Ez nem segíti az értékesítést, hanem inkább elnyújtja az ingatlan eladási idejét. Néha bizony sokat segítene a helyzeten, ha egyszerűen csak rendet raknánk, és kicsit alaposabban kitakarítanánk az eladni kívánt ingatlanunkat.
 

Nem könnyű szembesülni a saját rossz szokásainkkal, azzal, hogy néha milyen nagy baromságokra adunk ki pénzt, és ha végignézünk a lakáson, akkor a töménytelen mennyiségű holmi gyakran annyira kedvünket szegi, hogy azt sem tudjuk, hol kezdjük. Nyugalom, nem kell egyszerre mindent megcsinálni, szánjunk rá egy vagy több hét végét, sőt, akár egy hónapot is, hogy szobáról szobára haladva átválogassuk az ott található tárgyakat. Érdemes egyébként azzal a helyiséggel kezdeni, amelyikben a legzavaróbb a kupi. Ha nem tudjuk, hol is fogjunk bele a pakolásba, akkor haladjunk jobbról balra vagy fentről lefelé, az azonos dolgok pedig kerüljenek egy kupacba. Hogy pakolás közben vagy után válogatjuk szét a dolgokat, ránk van bízva, de minden helyiségben legyen külön zsák vagy doboz azoknak, amiket meg akarunk tartani, amiket ki akarunk dobni, amiket tovább akarunk adni, illetve amiket szívesen elajándékoznánk.
 

 

Rendrakásra fel!

Szabadulj meg mindentől, amire nincs szükséged – a “majd meglátjuk”- kupacokat el kell felejtened, ahogy az a gondolatmenet is hibás, hogy “talán most már elférek ebben a szekrényben.” Új aranyszabályunk: először a válogatás, utána a rendezkedés.

- Tanuld meg rendesen összehajtogatni a ruhákat. A nehéz kabátok, kényes ruhák és nadrágok kivételével mindent praktikusabb összehajtogatni, hiszen így jóval kevesebb helyet foglalnak. Nagyon fontos, hogy ne szorítsuk össze a ruhákat, hanem hagyjuk őket lélegezni.

- Könnyű dolgokkal kezdj: sose a legkeményebb régi szerelmesleveles doboz, vagy képeslap, esetleg családi fotógyűjtemény szortírozása legyen az első lépés. Ruhák, könyvek, papírok, egyéb cuccok, konyhai eszközök és fürdőszoba. Csak a legvégén a kedves emlékek.

- Néhány perc csupán reggelente, de sokat javít a hálószoba külsején, ha felkélés után egyből elrendezzük az ágyat, és letakarjuk egy ágytakaróval. Ezzel még akkor is rendezettnek tűnik a szoba, ha a többi rész nem annyira tipp-topp.

- Szabadulj meg mindentől, amire nincs szükséged „a még jó lesz valamire” kupacokat el kell felejtened.

- A falra szerelhető akasztók sokat segítenek a rendszerezésben és a rend megtartásában. A konyhában és a fürdőben a törülközőket, konyharuhákat tarthatjuk rajta, de másra is alkalmasak a kis kampók. Főként olyan kihasználatlan területeken ajánlott felszerelni néhányat, melyek nincsenek szem előtt, pl. ajtók mögött vagy a szekrény és a fal között. Ezekre akaszthatjuk a seprűt, felmosót, így még a kis lakásokban sem rontják a lakás összképét.

- Dobj ki mindent, amit nem szeretsz. Ha el akarod érni az igazi rend kívánatos állapotát, bizony sok mindentől meg kell válnod, és ezek némi átgondoltságot igényelnek. Szerencsére egyszerű az elképzelés, miszerint otthon is úgy kell válogatnunk, mintha a kedvenc ruhaüzletünk kirakatából szemezgetnénk. Megtetszene ez a pulóver a boltban? Nem? Mehet a levesbe.

- Főként a gyerekszobában és a fürdőben praktikusak az egymáshoz illő kosarak és dobozok. Ezekbe sok minden elpakolható, és ha fedele is van, akkor el is rejthető a szem elől. A több egyforma tároló egymás mellé állítva már rendezett hatást kelt, ráadásul ha rendszerezzük dolgainkat, akkor később is mindent egyből megtalálunk bennük.
 

 Egy lakás attól otthonos, hogy használják, ha látszik, hogy lakik benne valaki. Persze nem baj, ha a tökéletességre törekszünk, csak tudnunk kell belenyugodni abba, hogy azt sosem érhetjük el. Ez viszont nem indok arra, hogy minden a régiben maradjon!Egy jó tanács: Minden esetben olyan ingatlannal várjuk az érdeklődőket, ami a legjobb oldalát mutatja!

vissza