Ingatlankereső

Keresett kifejezés:
Ajánlat jellege:

Főkategória:
Lakás Típusa:
Település:
Ár (Ft):
min.:
max.:
Alapterület (nm):
min.:
max.:
Szobák száma:
min.:
max.:

Kapcsolat

Kálló Oszkár

Cím:
3530 Miskolc Bajcsy-Zs. u. 18.

Telefon:

06-30/408-33-08 

Email:
kallooszkar79@vipmail.hu
info@miskolciingatlanmester.hu

Facebook

Szakíts, ha bírsz!

2018.01.20.

Szakíts, ha bírsz!

Így van ez az otthonunkkal is.

Szakíts, ha bírsz!

 

Ha van valami, amiben mindannyian egyformák vagyunk, akkor az a következő: emberekhez, körülményekhez vagy más anyagi tárgyakhoz kötjük boldogságunkat és ragaszkodunk hozzájuk egész életünk során. Kitartunk bizonyos érzések mellett, melyek furcsa mód nem is mindig pozitív érzelmek. Így van ez az otthonunkkal is. Gyakran azért ragaszkodunk dolgokhoz, helyzetekhez vagy emberekhez, mert jól érezzük magunkat velük, bennük. Tudjuk, hogy milyen hatással vannak ránk: boldogok vagyunk és biztonságban érezzük magunkat. Egy lakás, ami sok éven át az életünk része volt. Ide születtünk, ide jöttünk haza, számos emléket őriz, sőt, lehet, hogy családunk keze munkája, rengeteg megtakarított pénze is benne van. Mi építettük, szépítettük, alakítottuk saját ízlésünkre es kedvünkre. Persze, az eszünkkel tudjuk, hogy miért válunk meg tőle: túl kicsi vagy éppenséggel túl nagy lett, más életszakaszba léptünk vagy újfajta vágyaink es igényeink lettek. Mégis fáj! Fáj elhagyni azt a helyet, amihez oly sok minden köt. Nehéz elengedni, nehéz megválni életünk egy részétől.

 

 

Az egyetlen módja, hogy mindezt kiderítsük az, hogy nyitottak vagyunk a változásra. Az érzelmi kötődés szinte minden értékesítés esetében fellépő „probléma", csak azoknál nem, akik befektetésnek is vették az ingatlant és egy percet sem laktak benne. A fő probléma vele, hogy az ember mindig jobbnak látja azt, amiben él, mint egy olyan ember, aki „termékként” tud az ingatlanra tekinteni.  A reális piaci ár megállapításának egyik nagy gátja, az ingatlan tulajdonosa számára az érzelmi kötődés saját otthonához . Az otthon nem csak a legtöbb háztartás legnagyobb vagyontárgya, hanem életének színhelye, a család, a pihenés, a kikapcsolódás terepe. Gyakori, hogy ezt az érzelmi többletet a tulajdonosok az ingatlanuk árazásakor is megjelenítik, pedig egyértelmű, hogy a vevő számára ez nem jelent értéket. Az érzelmek azonban nem csak az eladók esetében jelennek meg, nem ritka, hogy a vevők is beleszeretnek az adott ingatlanba. A megtekintett ingatlant már saját otthonuknak elképzelve alakulhat ki náluk egy érzelmi töltet, aminek az értékét hajlandóak akár meg is fizetni.

 

Tudatosítsuk magunkban, hogy miért is adjuk el a lakásunkat!
Válaszoljuk meg a kérdést, hogy miért döntöttünk az eladás mellett? Bizonyára céljaink vannak vele és bizonyára nyomósak azok a célok, amiket el akarunk érni, amik miatt megtesszük ezt a lépés. Koncentráljunk arra a bizonyos célra, sose veszítsük szem elől! Nézzük meg, miben hátráltat a komfortzónában való állandó tartózkodás. Képzeljük el, hogy soha nem hagyjuk el a lakásunkat. Ablakok ugyan vannak, azokon keresztül láthatjuk is, hogy van élet a lakás falain túl. Egyszerre izgalmas is és veszélyes is. Nem ugyanaz látni a tengert képes könyvben vagy TV-ben  vagy belevetni magad a tengerbe és minden érzékszerveddel átérezni azt.
Mi van a komfortzónán kívül? A lehetőségek, az élmények, az ismeretlen, és persze a veszély. Ott zajlik a tanulás, a felfedezés. Ha el akarunk menni a tengerhez, el kell hagyni az otthonunkat. Mellesleg jó tudni, hogy bármikor visszatérhetünk, de ne ebből induljunk ki. Ha meg akarunk tapasztalni valami újat, el kell hagyni a komfortzónát. A kettő egyszerre nem megy, és akárhogy is szeretnénk, nem tanulhatunk meg úszni a fürdőkádban.

vissza