Ingatlankereső

Keresett kifejezés:
Ajánlat jellege:

Főkategória:
Lakás Típusa:
Település:
Ár (Ft):
min.:
max.:
Alapterület (nm):
min.:
max.:
Szobák száma:
min.:
max.:

Kapcsolat

Kálló Oszkár

Cím:
3530 Miskolc Bajcsy-Zs. u. 18.

Telefon:

06-30/408-33-08 

Email:
kallooszkar79@vipmail.hu
info@miskolciingatlanmester.hu

Facebook

Miben segíthet az ingatlanközvetítő?

2015.03.10.

Miben segíthet az ingatlanközvetítő?

Mielőtt úgy dönt, hogy maga kezdi hirdetni ingatlanát, gondolja végig, nem éri-e meg jobban, egy szakembert megbíznia ezzel. Összeszedtünk Önnek nyolc területet, ahol egy jó ingatlanközvetítő segíthet.

1. Időt takarít meg Önnek

Ha kapós az ingatlana, naponta akár több órájába is kerülhet az érdeklődők tájékoztatása személyesen vagy telefonon. Akár több tucatnyian is megnézhetik a lakását, mire megérkezik a valódi, komoly vevő. Ha kevés az ideje, ésszerűnek tűnik az ingatlanos megbízása, aki leveszi válláról a sok-sok felesleges tárgyalás nyűgét, rengeteg időt takarítva meg Önnek.

2. Segít a reális ár kialakításában

Bármilyen áruról van szó, az tudja megfelelően megítélni a piaci értékét, aki tisztában van az adott áru keresletével. Ha Önnek kevés tapasztalata van ezen a téren, érdemes egy ingatlanközvetítő széles körű piacismeretére hagyatkozni. Ő az, aki össze tudja egyeztetni az Ön igényeit a piaci lehetőségekkel.

3. Profi szöveget ír és kiemeli a hirdetést

Ha bizonytalan íráskészségében, vagy szeretné szakemberre bízni ingatlana előnyeinek pontos megfogalmazását, bízza a hirdetést egy rutinos közvetítőre. Az ingatlanos a profi szövegezés mellett több hirdetési honlapon, kiemelve tudja megjelentetni a hirdetését.

4. Előnyös fotókat és alaprajzot készít

Az ingatlanhirdetés hasonlít a társkereső hirdetésre: előnyös, bizalomkeltő fotók nélkül szinte semmit sem ér. Az ingatlanközvetítőnek gyakorlott szeme van a lakás vonzó részleteinek felismerésére és lefényképezésére.

A profi szöveg és a vonzó képek mellett megkérheti arra is, hogy készítse el a lakás vázlatos alaprajzát, ami hatalmas előnyt jelent a hirdetések között. Erre egyszerű, ingyenes internetes szolgáltatások is alkalmasak.

5. Ön helyett tárgyal, érvel, alkuszik

Ha a meghirdetett lakásban lakik, talán ésszerűbb, ha Ön mutatja meg a lakást az érdeklődőknkek. De ha máshol él, sokkal kényelmesebb mást “ugráltatnia” maga helyett. Bízza egy meggyőzésben, tárgyalásban, alkudozásban tapasztalt szakemberre a lakás bemutatását és az első körös tárgyalásokat, amikben rendszerint úgyis ugyanazt kell elmondani.

6. Beszerzi az energiatanúsítványt

Ingatlanok eladásakor 2012 óta kötelező az energetikai tanúsítvány beszerzése. Bízza ezt is a közvetítőre, hiszen egyre több az ingatlanos, aki maga is tanúsító, vagy partneri kapcsolatban áll energiatanúsítókkal.

7. Fizeti a hirdetés díját

Ha saját maga adja el az ingatlanát, előre kell fizetnie a hirdetésért. Az ingatlanos viszont megelőlegezi a hirdetés költségét, és a közvetítői díj csak a sikeres eladás után jár neki. Igaz, így valószínűleg többe fog kerülni Önnek, mintha maga adta volna fel a hirdetést.

8. Segít a szerződés aláírásában

Ha kell, a jó ingatlanközvetítő hozzáértő, felkészült és megfelelő jogosultsággal rendelkező ügyvédet ajánl Önnek. Ha szükséges, szakértő ellensúlyként képviseli az Ön érdekeit a vevő ügyvédjével szemben.

vissza